MTB Routes

Loonse en Drunese Duinen


Zwarte route:

Natuurmonumenten stippelde de zwarte mtb-route samen met tourclubs uit. De route is een single track van 26 kilometer lang met veel hoogteverschillen. Het is een technisch ‘middelzware’ route, erg geschikt voor de geoefende mountainbiker. Op de route zijn enkele afkortmogelijkheden waardoor je de zwaarste stukken kunt omzeilen. Daarnaast ligt er in het oosten van de Duinen een groene route van 16 kilometer die makkelijker is om te fietsen. Je kunt de routes combineren en zo je route verlengen.


Groene route:

Natuurmonumenten heeft de groene mountainbikeroute in 2016 aangelegd in nauwe samenwerking met ervaren mountainbikers en lokale sponsoren. De groene mtb-route ligt in het oosten van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Het is een single track van ruim 16 kilometer lang die door de Margriet en langs het Hengstven kronkelt. De route heeft weinig hoogteverschillen en is hierdoor makkelijker te rijden dan de zwarte route in de Duinen.

Dorst, Cadettenkamp, Vrachelen.


De DCV route is de route Dorst (zwarte lijn)Cadettenkamp (blauwe lijn) en Vrachelen (rode lijn) samen. Deze zijn verbonden door een verbindingsroute (groene kleur).

De totale route heeft een lengte van +/ 35 km en telt 75 hoogtemeters.

Stadsbos 013:

In Maart 2019 geopend. De route heeft een lengte van 18 km en 70 hm en is uitsluitend bestemd voor mountainbikers. Voor kruisingen met drukke wegen, wordt gebruik gemaakt van de bestaande oversteekvoorzieningen.

De route is zowel voor beginnende als gevorderde mountainbikers uitdagend.