Nieuwe corona maatregelen

Posted on: 14/10/2020, by :

GA NIET MET EEN PELOTON DE WEG OP OF HET BOS IN, OOK NIET ALS JE ALLEMAAL LOS OVER DE ROUTE RIJDT. WE WETEN ALLEMAAL DAT ER EEN MOMENT KOMT DAT JE ALSNOG BIJ ELKAAR GAAT STILSTAAN, WANT SPORTEN BLIJFT NATUURLIJK OOK EEN SOCIALE AANGELEGENHEID. HOUD HET BIJ MAXIMAAL VIER!


Het kabinet heeft vanavond nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus. Dat de maatregelen werden aangescherpt was al duidelijk, maar welke gevolgen heeft deze gedeeltelijke lockdown voor ons sporters?

Het is sowieso duidelijk dat een koffiestop onderweg of een biertje na een fietsrit even niet meer kan, want alle horeca gaat dicht. Maar kunnen we nog gewoon blijven sporten zoals we de afgelopen maanden deden? Niet helemaal.

Sporten wordt voor mensen boven de 18 tot maximaal vier mensen toegestaan.

Dat betekent concreet dat je nog met een groepje van maximaal vier mensen mag fietsen, hardlopen of een andere sport uitoefenen. Daarbij houd je net als de afgelopen maanden wel 1,5 meter afstand, als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Amateurwedstrijden, groepstrainingen en andere groepsactiviteiten zijn niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor toertochten. 

Tip: neem altijd een mondkapje mee, voor als je bijvoorbeeld een binnenband moet kopen of een reepje tegen de hongerbonk.

Bron: bicycling.com